De winkelwagen is leeg.
Beauty & Fashion
glamour & more...

Studio 1 laat jou kennis maken met WAXEN

Blog >>

Een Brazilian wax is letterlijk en figuurlijk een gevoelig onderwerp. Down under wordt elk haartje verwijderd, maar je geniet wekenlang van een super zacht babyhuidje. Hoe werkt het nou precies en wat is het?

 

De feiten en fabels

Om te beginnen een aantal feiten en fabels over de Brazilian wax.

Feit, na het waxen kom en de haartjes dunner terug: that’s true!

Omdat de haartjes met wortel en al worden verwijderd beschadig je de haarzakjes en dat zorgt weer voor een zwakkere haargroei.
 

Fabel, iedereen kan zijn huid laten waxen:

Dat is dus niet waar. Als je last hebt van ontstekingen, open wonden, pigmentvlekken, spataderen, trombose of eczeem rondom de te waxen plek wordt het waxen afgeraden. Je hebt hierdoor namelijk een vergrote kans om de huid kapot te maken and that’s not what you want!
 

Fabel én feit: de haartjes blijven na het waxen langer weg.

Het klopt dat de haartjes langer wegblijven dan bij een scheerbeurt en dat ze naar mate je vaker waxt, steeds minder en langzamer terug groeien. Maar als je je haartjes niet lang genoeg laat groeien, kan het zijn dat tijdens de waxbeurt de nieuwe haartjes nog niet worden meegepakt en dat die een week later gewoon groeien. Hoe vaker je je waxt, hoe minder groot de kans wordt dat deze onverwachte nieuwe haartjes zich laten zien.  

 

Soorten Brazilian wax

  • Brazilian strip wax – hierbij blijft er een smalle lijn of verticale streep van haar staan;
  • Full Brazilian wax – een wax waarbij geen enkel haartje in de schaamstreek wordt overgeslagen
  • Bikini wax – alleen de bikinilijn wordt gewaxt.

 

Tips and tricks 

 

De eerste keer

Laat je voor de eerste keer een Brazilian doen? Vergeet dit dan niet vooraf te melden. De specialiste kan er op deze manier rekening mee houden, omdat de eerste keer vaak ook de pijnlijkste keer is. Vind je de eerste keer spannend, vooral omdat je van onderen naakt ben? Trek dan een wat langer shirt aan, zo voel je je een stuk minder naakt!

Brazilian wax tijdens je menstruatie periode?

Tijdens en vlak voor je menstruatie periode kan een Brazilian wax pijnlijker zijn, dit komt omdat de huid een stuk gevoeliger is in deze periode. Maar waxen kan wel tijdens je menstruatie.

Wanneer is een Brazilian wax het minst pijnlijk?

In de meest vruchtbare periode heb je als vrouw zijnde een verhoogde pijngrens, het perfecte moment voor de Brazilian dus!

Kun je jezelf scheren tussen de wax beurten door?

Het wordt afgeraden om jezelf tussen de wax beurten door te scheren, dit verstoort namelijk het ontharingscyclus. Er wordt zelfs gezegd dat als je jezelf tussendoor scheert, de volgende Brazilian wax weer net zo pijnlijk is als de eerste keer.

Kun je ingegroeide haartjes tegengaan?

Bij een wax-behandeling heb je minder snel last van ingegroeide haartjes dan bij een scheerbeurt. Daarnaast is het regelmatig scrubben van de huid een goede manier om ingegroeide haartjes te voorkomen. Gebruik wel een scrub-product die geschikt is voor de gevoelige huid. Heb je al last van ingegroeide haartjes en is de huid daardoor geïrriteerd? Dan kun je er wat aloë vera crème of tea tree olie opsmeren. Ook zijn er speciale verzorgingsproducten voor na een Brazilian wax, deze kun je vaak bij Studio 1 aanschaffen.

Hoe verminder je de pijn zo veel mogelijk?

Bang voor de pijn van een Brazilian? Vermijd dan minimaal een uur van te voren nicotine, cafeïne en alcohol. Deze kunnen namelijk effect hebben op je stressniveau, waardoor het meer pijn doet. Je kunt voor de zekerheid ook een half uur van te voren een aspirine of ibuprofen nemen. De specialiste gebruikt voor het waxen olie zodat de wax alleen hecht aan de haren en niet aan de huid. Zo wordt het waxen gemakkelijker en minder pijnlijk.

Hoe kun je zo lang mogelijk van je gladde huid genieten?

Gemiddeld kun je 3 tot 6 weken lang genieten van je zachte babyhuidje. Het is ook zo dat hoe vaker je je laat waxen, hoe dunner en zachter de haartjes worden en hoe langzamer en minder er terug groeit. Daarnaast is een goede verzorging na je Brazilian een must om langer van je gladde huid te genieten!

 

Hoe verzorg je je huid na een Brazilian wax?

 

Om de huid zo goed mogelijk tot rust te laten komen is het belangrijk om warmte te vermijden, keep it cool down there! Vermijdt tenminste 24 uur na het waxen: strakke kleding en/of ondergoed, zonnebanken, sauna’s, warme baden en blootstelling aan de zon. Dit zorgt ervoor dat de huid tot rust komt en dat de haartjes niet gelijk terug groeien. Je kunt eventueel ook de behandelde huid insmeren met een verkoelende crème.

Hoe lang moeten de haartjes zijn zodat je een Brazilian wax kunt laten doen?

Voor je eerste Brazilian moeten de haartjes minimaal 2mm lang zijn. Dit komt neer op twee weken niet scheren. Elke volgende behandeling kunnen de haartjes korter zijn. 

 

Durf jij het aan? 

Boek dan nu via www.studio1groningen.nl 

 

Laatst vernieuwd: 27-01-2017 om 11:45 AM

Terug

Commentaren

No comment found

Toevoegen commentaar