De winkelwagen is leeg.
Beauty & Fashion
glamour & more...

Stylen van de babykamer

Blog >>

Hallo Nesteldrang!

Ja hoor daar is het nesteldrang!  Af en toe al wat voortekenen gehad, maar nu kan ik er echt niet meer onderuit.  Het is op en top aanwezig :) Alles in huis moet schoon, de babykamer moet af en alles nog maar een keer wassen. Dacht dat het een cliché was maar het bestaat dus echt! Herkennen sommige van jullie dit ook???

Samen met mijn moeder, zusje, vriendinnen en natuurlijk Mark zijn we al een aantal keren wezen shoppen voor de baby en de babykamer. Leuker om het in gedeeltes te doen dan heb je er meer plezier van, tenmiste vind ik zelf en je ziet altijd weer andere leuke dingen voor de baby en kamer. Handige bijkomstigheid is dat de drie winkelketens in Groningen naast elkaar zitten. Vooral voor het humeur van je vent die niet zo van shoppen houdt hahaha… Hé maar alles over hebben voor de baby en hij heeft zich er keurig door heen gesleept.  

Tussen kerst en Oud&Nieuw  zijn we begonnen met de babykamer. Op naar de bouwmarkt om een leuk kleurtje uit te zoeken voor de kamer. Mark die klom in de kwast en heeft één wand vintage bleu geverfd, we dachten eerst oh jee komt dit goed. Het was hartstikke vlekkerig ,maar na twee keer schilderen werd het gelukkig egaal. Zo dat klusje was geklaard door naar de volgende. De indeling hoe gaan we alles neerzetten, wat willen we nieuw en wat willen we gebruiken van vroeger.

In de tussentijd was onze zwager, met zijn vader, druk aan de slag gegaan met het bedje en de commode van steigerhout. Echte timmermannen! Ze hebben het bedje helemaal zelf gemaakt en afgewerkt met grey wash en blanke matte lak. Vet mooi!! Wij konden niet wachten tot dat het af was.

In de weekenden zijn we af en toe met de babykamer bezig geweest de schommelstoel in elkaar gezet, mijn vader is langs geweest om de planken te bevestigen en zelf hebben we nog wat extra dingetjes toegevoegd aan de kamer zoals haakjes, lampjes en wasjes draaien met de heerlijke wasmiddel van Zwitsal. En ja hoor daar was het we stonden in de kamer, bijna klaar en daar gingen mijn hormonen, mijn jankertje ging aan!  Alles komt nu toch wel dichter bij en het wordt al echter. Zitten nu in maand 8 (32 weken) spannend!!!

We hebben ervoor gekozen voor vintage en nieuwe spullen te mengen. Mijn moeder en schoonmoeder hebben zelf de dekentjes gemaakt voor het wiegje en kinderwagen. Het wiegje is van mijn moeder, mijn zusje en ik hebben daar nog in gelegen: nostalgie ik hou der van!

Afgelopen weekend had mijn zwager het bedje en de commode klaar, hij kwam het direct langs brengen. Yeahhh kon niet wachten tot dat ie er was. Na een uurtje opbouwen, kasten inpakken, bedje opmaken en heel veel dansjes van blijdschap waren we klaar!!!

 

Na het swoegen hier het resultaat

 

 
 
 
 Alle spulletjes zijn te shoppen bij: 
 
 
 
 Bedje en bovenkant commode: Handmade by Jan
 Schommelstoel: Babydump
 Commode wit: Ikea
 Witte kussen: Leen Bakker
 Grijze kussen: Ikea
 Witte planken: Ikea
 Schapenvacht: Ikea
 Witte konijntje: Happy Horses / Babyplanet
 Dekentjes: Jolein / Babydump
 Wiegje: van mijn moeder
 Aankleedkussen: Hema
 Hydrofieleluier: Babydump
 Box: Babydump
 Wolkenlampje: Babyplanet
 Lampjes blauw/wit: Xenos
 Truitje: Noppies / babyplanet
 Bink mutsje: Babydump
 
 
 
 
Dank je wel voor het lezen en heb je ervaring met nesteldrang dan lees ik dat graag ;)
 
xx
 
 
 
 

Laatst vernieuwd: 30-01-2017 om 5:52 PM

Terug

Commentaren

No comment found

Toevoegen commentaar